2016 Pluim0012016 Pluim0032016 Pluim0092016 Pluim0132016 Pluim005

zie ook:

http://www.grootnissewaard.nl/nieuws/politiek/56484/pvda-geeft-kinderspelletjes-en-sjoelbakken-aan-de-haveling- en

https://nissewaard.pvda.nl/2016/06/26/spelletjes-voor-kinderen-en-sjoelbakken-voor-ouderen/

 

introductie: Wouter Struijk (29 januari 2015)

De Partij van de Arbeid Nissewaard gaat de komende gemeenteraadsperiode een pluim, in de vorm van een financiële ondersteuning, uitdelen aan vrijwilligersorganisaties en initiatieven die van meerwaarde zijn voor Nissewaard.

De raadsleden van de Partij van de Arbeid stellen hiervoor een deel van hun raadsvergoeding beschikbaar.

In de afgelopen periode zijn door het verminderen of het stopzetten van subsidies de duimschroeven aangedraaid bij veel vrijwilligersorganisaties in de gemeente Nissewaard.Ook is er nog maar weinig financiële ruimte voor nieuwe maatschappelijke initiatieven. De Partij van de Arbeid Nissewaard wil inspringen wanneer een politieke oplossing niet haalbaar blijkt te zijn. De PvdA zit in de gemeente Nissewaard in de oppositie.

Als het nodig is kunnen wij middels onze Pluim van de Arbeid een vrijwilligersorganisatie helpen voort te bestaan of kunnen we nieuwe sociale initiatieven een kans geven indien dit binnen de gemeente niet haalbaar blijkt.

het hele artikel is te vinden op https://nissewaard.pvda.nl/2015/01/29/pvda-nissewaard-introduceert-pluim-van-de-arbeid/

====================

Een pluim voor de SGKa.

Tijdens de NL doet dagen heeft Wouter struijk (fractievoorzitter PvdA) ons (SGKa) attent gemaak op bovenstaande mogelijkheid,

Het bestuur van de SGKa heeft daar (maar heel even) over moeten nadenken om een bestemming te vinden voor een maatschappelijk verantwoorde aanvraag.

Op dit moment kunnen wij u melden dat de aanvraag is gehonoreerd, waarvoor buitengewone dank aan de initiatiefnemers van de "Pluim"

Op woensdag 22 juni zal het eerste deeltje van de gift tijdens de Bejaarden Soos in de Haveling worden overhandigd.

Namens de PvdA zullen Dorothé Kieboom en Geert de Vries ons om 13:30 uur verrassen met hun kado.